منتدى برامج نت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى برامج نت

منتدى متنوع
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الكفتة المشوية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
mariam ashraf




عدد المساهمات : 72
تاريخ التسجيل : 22/01/2012

طريقة عمل الكفتة المشوية Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكفتة المشوية   طريقة عمل الكفتة المشوية Icon_minitimeالأحد يناير 22, 2012 9:12 am

كيلولحمة مفرومة 250 جرامليه ضانى ثمرة كبيرةبصلة مفرومة ومعصورة كوببقسماط ناعم مقدار ملح-فلفل-بهارات مقدارقرفة-جنزبيل حزمة بقدونس مفرومة التحضير: نلخبط كل المكونات على بعضها
وبعدين عالكبة نحط حبة حبة ومهم قوى نشغل على السرعة المتوسطة
لغاية أما اللحمة تدور معاكم
بعدين مانستعجلش ونحط الكمية كلها لإن لازم يكون الفرم ناعم يعنى عامل زى العجينة
ودى تانى حاجة تخلى الكفتة ماتفكش وهى بتتشوى
وبعدين نبتدى نصبع زى ما إنتم شايفين وشايفين كمان العجينة ناعمة إزاىالطبخ: وبعدين باسحب العود وأكرر العملية لغايه أما المقدار يخلص
- ( أنا بعد ما عملت العجينة قسمتها نصفين نصف شلته فى الفريزر لمرة تانية والنصف التانى هو اللى أنا صبعته)
ناخد صوابع الكفتة عالتلاجة بس طبعا نغطيها ونسيبها ساعة أو أكثر ودى تالت حاجة ما تخليش الكفتة تفك وهى بتتشوى خلوا بالكم معانا دلوقتى تلات حاجات
الشوى :
- أنا باستخدم أسهل حاجة اللى هى شواية البوتاجاز بارش على قاعدتها شويه ملح ودة بيقلل الدخنة وباحط ورق فويل عليها علشان يكون تنضيفها سهل بعد كدة وباحط الصوابع على مرتين وبتكون الصوابع متوزعة فى نصف الشوايه بعيد عن الحروف وبعيد عن بعضها وباغير ورق الفويل فى المرة التانية عشان الكفته ماتتحرقش وما استعجلش و أحط الصوابع كلها مرة واحدة لازم يكون فيه براح بين صوابع الكفته عالشواية بس الصورة حتلاقوها مختلفة لإن الموبيل فصل شحن فما عرفتش أصور وكانوا عندى جعانين فبعد ما أكلتهم عملت 5 صوابع مخصوصه عشان أعرف أصورها بس الشوايه ممكن تستوعب تمانية بالشروط اللى إحنا قايلينها
- لازم الشوايه تسخن الأول وتكون النار وسط لا عالية ولاواطية
وبارص الصوابع واغطيها دقيقة وما باحاولش أقلب خالص لغاية أما تبتدى المادة الدهنية تنزل من الكفتة ساعتها باكون ضامنة إن الكفتة مش حاتلزق فى الشواية واقلب عالناحية التانية و أغطى كمان دقيقة لحد ما تبتدى المادة الدهنية تنزل من الناحية التانيه كدة أقلب كمان كدة مافيش مشكله لإنى ضمنت إن الكفتة مش حاتلزق وأستمر فى التقليب فى كل الجوانب عشان الكفتة ماتتحرقش من أى جنب وممكن هنا أوطى النار شويه عن الوسط
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الكفتة المشوية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  طريقة عمل اللانشون
» طريقة عمل الكريب
» طريقة عمل الشيبسى
» طريقة عمل السجق
» طريقة عمل المحشي

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى برامج نت :: منتدى الطبخ-
انتقل الى: